Steg för steg instruktioner

Nu finns det äntligen en lösning som du häller i kylsystemet, kompatibel med alla typer av traditionell kylarvätska. Steel Seal har inte bekräftats vara kompatibel med vattenlösa kylmedel eller ren kylarvätska då vatten måste finnas i kylsystemet.

TÄTNING FÖR LÄCKANDE TOPPLOCKSPACKNING I TRE ENKLA STEG:

SS instruktioner

För bästa resultat:

- Om du har testat andra undermåliga produkter så skölj ur ditt kylsystem med vanligt vatten efter att ha tagit loss nedre kylarslangen till kylaren. Använd inga kylarrengöringsmedel.

Efter att du har sköljt kylsystem så koppla tillbaka den nedre kylarslangen till kylaren.

YTTERLIGARE STEEL SEAL INSTRUKTIONER:

Dessa instruktioner är till för de som har övertryck i kylsystemet, vilket brukar visa sig som bubblor i expansionskärlet eller luft pyser ur kylarlocket.

Hitta vilken cylinder som orsakar övertrycket i expansionskärlet eller baktrycket. (Ta bort ett tändstift i taget tills det slutar bubbla)

Innan du startar motorn, ta bort tändstiftet eller bränsleinsprutningen från den cylinder som orsakade bubblorna i expansionskärlet eller övertrycket. Om du kommer åt så ta även bort sladden till bränsleinsprutningen från den cylindern för att begränsa mängden oförbränt bränsle.

- Om du inte hittar tändstiftet som orsakar bubblorna, kör motorn med kylarvätskan så att den täcker överdelen av kylflänsarna i kylaren med kylarlocket av. eller lämna locket till expansionskärlet av och ha i endast så mycket vatten att du precis kan se det.

- Var noga med att låta motorn gå tills den blir varm med tändstiftet/bränsleinsprutningen urtagen och låt motorn gå en sista gång med tändstiftet/bränsleinsprutningen tillbakamonterad.

Svar på vanliga frågor hittar du här