STEEL SEAL VANLIGA FRÅGOR

Här nedan besvarar vi några av de vanligaste frågorna vi får om vår produkt Steel Seal.

VAD ÄR HISTORIEN BAKOM PRODUKTEN STEEL SEAL?

Produkten utvecklades i USA och har genomgått vissa strikta oberoende- och laboratorietester, Scott Laboratory har utfört en genomgående utvärdering av både Steel Seal och dess konkurrenter och kommit fram till att Steel Seal var överlägsen alla andra produkter som testades. Steel Seal har framgångsrikt används i flera hundratusen fordon. Steel Seal har funnits på marknaden sedan november 1999. Den lanserades genom att skicka ut 80 000 informationsfilmer till nästan alla verkstäder i USA. Detta följdes upp med annonser i tidningarna Motor Age, Underhud Service, Auto Remarketing, Used Car News, Used Car Dealer och Tech Shop. Kombinationen av dessa tidningar gjorde att informationen nådde i princip alla verkstadschefer, mekaniker och bilhandlare i USA. Det främsta fördelen med Steel Seal är hållbarheten på tätningen. Formulan skapar en tätning som på en molekylär nivå är väldigt lik de olika material som en motor är uppbyggd av, så att tätningen expanderar och kontraherar i samma takt som motorn. Detta leder till en utmärkt livslängd på tätningen.

VAD ÄR STEEL SEAL GJORT AV?

Steel Seal är tillverkad av flera olika kemikalier, som när de kombineras under rätt omständigheter, så skapas en tätning som är lika stark som stål.

HUR FUNGERAR STEEL SEAL?

Steel Seal används som en tillsats i kylarvätskan och hälls i kylaren i en kall motor. När motorn sedan startas och når arbetstemperatur så kommer Steel Seal att distribueras ut i motorn. Produkten dras till det skadade området och tätar läckaget med en termokemisk bindningsprocess. Det är liknande epoxyharts men i flytande form.

KOMMER STEEL SEAL ATT TÄPPA TILL KYLSYSTEMET?

Steel Seal är en klar vätska som inte innehåller några fibrösa material eller partiklar som täpper till kylsystemet. Du kan se det själv genom att bara titta igenom flaskan.

KOMMER GLYKOLEN I KYLARVÄTSKAN ATT PÅVERKA TÄTNINGEN?

Nej, medan produkten kan användas tillsammans alla typer av traditionella kylarvätskor så rekommenderar vi att du använder en kylarvätska av bra kvalité som är max två år gammal.

HUR LÄNGE KOMMER STEEL SEAL ATT HÅLLA?

Med Steel Seal så är tätningen permanent under normala förhållanden, men det finns alltid risk för att det börjar läcka någon annanstans i motorn.

VAD ÄR DET STEEL SEAL INTE TÄTAR?

Steel Seal kommer inte att täta läckor i slangar, packningar, vattenpumpar eller extremt stora sprickor i toppen eller motorblocket som medför att bilen inte startar. Om bilen inte startar så fungerar inte Steel Seal så det förlitar sig på värme

ÄR STEEL SEAL LURENDREJERI?

Nej Steel Seal är inte lurendrejeri och vi erbjuder en enkel pengarna tillbaka garanti. Prata med någon av våra återförsäljare och se vilket stort förtroende de har för produkten.

VAD SKA JAG GÖRA OM JAG HAR ANVÄNT EN UNDERMÅLIG PRODUKT SOM PÅSTÅR SIG HA LIKNANDE EGENSKAPER?

Det finns flera bra produkter på marknaden som K-seal, Holts Radweld och Seal up men de förlitar sig på fyllnadsmedel till skillnad från Steel Seal och därför bryts de ner. Kylsystemet måste spolas igenom med vatten, inte ett sköljmedel för kylsystemet.

FINNS DET NÅGRA SPECIELLA FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER JAG BÖR VIDTA NÄR JAG ANVÄNDER STEEL SEAL?

Steel Seal ska hållas utom räckhåll för barn. Undvik kontakt med ögon och hud. Om ögon eller hud blir irriterade med Steel Seal, skölj med kallt vatten omedelbart. Om det sväljs, framkalla ej kräkning. Kontakta omedelbart läkare.

HUR MYCKET BEHÖVER JAG?

Motorstorlek Flaskor Under 2.0 liter: 1 flaska Över 2.0 liter: 2 flaskor Över 4.0 liter: 3 flaskor

VAD HÄNDER OM EN KUND KOMMER TILLBAKA OCH VILL UTNYTTJA GARANTIN? (ENDAST ÅTERFÖRSÄLJARE)

Hänvisa kunden till oss på Steel Seal via email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och vi tar därefter hand om kunden direkt. Skulle kunden vilja att ni tar kontakt med oss så är det samma kontaktmetod.

SKA KYLSYSTEMET TÖMMAS INNAN ANVÄNDNING?

Du behöver ren kylarvätska i systemet, är den gammal eller full av olja måste du först byta kylarvätska och sedan hälla i Steel Seal.

MIN BIL LÄCKER OLJA VID TOPPLOCKET?

Steel Seal kommer inte att laga oljeläckage, endast läckor relaterade till kylarvätska i topplocket. Inget kan stoppa oljeläckage vid topplocket förutom ett byte.

STEEL SEAL FUNGERAR ALDRIG, DET ÄR FAKE!

Det fungerar säkerligen, men såklart så kan ingen tätningsmedel alltid fungera om hålen är för stora.

JAG FÖRSÖKER ANVÄNDA STEEL SEAL FÖR ANDRA GÅNGEN DÅ MIN BIL FORTFARANDE ÖVERHETTAR, BEHÖVER JAG NY KYLARVÄTSKA?

Om kylarvätskan är fräsch och ren så häll i Steel Seal, är den smutsig så byt ut den först.